سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کبوتر حرم
 
خاطرات خدمت در حرم امام‌رضا علیه‌السلام

اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى، الصِّدّیقِ الشَّهیدِ، صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً، کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ

انقلاب اسلامی ایران همان گونه که برای ملت ایران نور امید و استقلال را به ارمغان آورده، در خارج از این سرزمین نیز دل های بسیاری را به خود جذب کرده است، چنان که شمار زیادی از مسلمانان و مظلومان جهان، این انقلاب را از خود دانسته و احساس تعلق خاطر خاصی به آن دارند و حتی به سبب همین احساس نزدیکی، مطالباتی را از انقلاب اسلامی ایران مطرح می کنند. در این میان، تازه مسلمانان نگاهی ویژه به پدیده انقلاب اسلامی ایران دارند و بسیاری از آنان، این حرکت را عامل مستقیم یا غیرمستقیم گرایش خود به اسلام عنوان می کنند.

دکتر علی وایت استاد خاورمیانه و علوم سیاسی دانشگاه غرب سیدنی، یکی از این تازه مسلمانان است که در گفتگوی اینترنتی که با او داشتم، به بررسی پدیده انقلاب اسلامی پرداخته است. دکتر وایت، مسئول هماهنگی تشکلی به نام «مسلمانان طرفدار صلح» در استرالیاست. این مصاحبه در روزنامه ی خراسان، مورخه ی 23 بهمن 1385 چاپ شده است. 

به نظر شما در بین ابعاد گوناگون انقلاب اسلامی ایران، کدام یک از همه برجسته تر و مهم تر است؟

انقلاب اسلامی زمانی روی داد که 30 میلیون مسلمان همه با هم متحد شدند تا سرزمینشان را از چنگال وحشی ترین و آدمکش ترین رژیم در خاورمیانه آن زمان نجات دهند. مردم هر روز با دست خالی در برابر تانک ها و نیروهای مسلح به سلاح های خودکار می ایستادند. جمعیت میلیونی مردم مسلمان ایران تنها با سلاح «لا اله الا الله» و الهام از فداکاری بی نظیر امام حسین (علیه السلام) در کربلا به خیابان ها می ریختند و با رژیم شاه مبارزه می کردند. مردم ایران، دقیقاً به پیروی از امام حسین علیه السلام، بارها خود را در معرض شهادت قرار دادند. زنان، مردان، جوانان، کودکان، کارگران، همافران، علما، دانشجویان، دانش آموزان و مادران، این انقلاب را به ثمر رساندند. همه اقشار مردم با عزمی راسخ در برابر رژیم خونریز و غیرخدایی پهلوی ایستادند و با در نظر داشتن مرگ در پیش چشمان خود، لبخند به لب و خداگویان به مبارزه ادامه دادند. رژیم سفاک به سوی مردم تیراندازی می کرد و آنها پس از قرائت فاتحه برای شهدا به راهپیمایی خود ادامه می دادند و تیراندازی های بعدی هم پاسخی جز قرائت فاتحه و ادامه راهپیمایی مردم مسلمان نداشت و آنها با رهبری آن انسان باتقوا و مرد خدا، امام خمینی(ره) به سوی پیروزی حرکت می کردند. بی تردید خداوند -سبحانه و تعالی- این پیروزی را همان گونه که در قرآن (نمل:5) آمده به بندگان مومن خود وعده داده است: «و نرید ان نمنّ علی الّذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین» (و اراده کرده ایم که بر ضعیف شدگان زمین منت نهیم و آنان را امام و وارث قرار دهیم).

مردم ایران با تکیه بر «لا اله الا الله» قیام کردند و با نثار جان، تعهد خود را به این اصل الهی به اثبات رساندند. مسلمانان صدر اسلام هم پس از 31 سال آزار، وقتی به این مرحله یعنی تعهد حقیقی به توحید رسیدند، توانستند اولین حکومت اسلامی را در مدینه بنا نهند. در آن مقطع آنها هم برای اجرای تمامی امورشان براساس شریعت اسلام، اعلام آمادگی کردند.

اما بالاتر از همه این مسائل، حضور قدرتمند امام خمینی (ره) بود. آشتی ناپذیری با نظام کفر، نفی کامل هرگونه ارتباط با امپریالیسم، عزم راسخ در عین تبعید و خطرات جانی مداوم و هدایت معنوی و سیاسی مردم، از جمله ویژگی های امام (ره) بود که اجزای اصلی پیروزی مسلمانان را تشکیل می داد. حرکت مردم بدون رهبری امام (ره) مؤثر واقع نمی شد. «عاشورا» تحت رهبری امام خمینی (ره)، مسلمانان ایران را به جبهه واحدی تبدیل کرد که برای هرگونه جان فشانی آماده بودند و در حرکتی قاطع و در عین حال مهربانانه، علیه ظلم نظام بی دین شاه قیام کردند.

پیروزی نظامی یزید در کربلا، منشأ رژیم های فاسد، سکولار و ملی گرایی است که در عصر حاضر بر سرزمین های اسلامی حکومت می کنند. انقلاب اسلامی، ایران را به جمهوری اسلامی تبدیل کرد و از همین رو، نه تنها ظلم رژیم شاه را از بین برد، بلکه وعده قریب به 1400 ساله زنده نگه داشتن مشعل عاشورا را هم عینیت بخشید. انقلاب اسلامی، پیروزی همه مظلومان و به ویژه مسلمانان جهان بود و برای همه افراد تحت فشار ظلم و بی عدالتی الگویی زنده و عملی ارائه کرد. این انقلاب ثابت کرد که شیوه ی منحصر به امپریالیسم و کمونیسم غیر الهی نیست. بالاترین ویژگی انقلاب این بود که ثابت کرد بازگشت مسلمانان به وظیفه خود، یعنی زندگی براساس چارچوب عادلانه خداوند متعال، شدنی است.

انقلاب اسلامی چه تاثیری در جلب توجه مردم دنیا به اسلام داشته است؟ آیا این حرکت در گرایش تازه مسلمانان، مثلا خودتان، به اسلام موثر بوده است؟

چنان که درپاسخ قبلی گفتم، انقلاب اسلامی الهام بخش همه مردم تحت ستم رژیم های دست نشانده غرب بوده است. این انقلاب، چنان که امام خمینی (ره) هم پیش بینی کرده بود، یکی از عوامل فروپاشی کمونیسم بود. بدون تردید این حرکت، توجه همه را به اسلام به عنوان یگانه چارچوب عدالت و هماهنگی، جلب می کند. اما بیشترین تأثیر انقلاب اسلامی در میان خود مسلمانان بوده است؛ چه در جهان اسلام و چه در سرزمین های دیگر. انقلاب چگونگی از صحنه راندن ظلم و پایه گذاری نظامی مبتنی بر عدل الهی را به مسلمانان می آموزد و نماد تحقق وعده تشکیل امت واحد جهانی برای پیشبرد حق و عدالت است. به بیان دیگر، انقلاب اسلامی ایران عاملی فعال برای آماده کردن امت اسلامی برای ظهور امام مهدی منتظر (عج) است.

قاطبه مسلمانان دنیا، دولت اسلامی ایران و مواضع شجاعانه مسئولان آن را در مسائل متعدد تحسین می کنند. مسئولان ایران، برخلاف حاکمان فاسد دیگر کشورهای اسلامی، با ایستادگی در برابر آمریکا، اعتماد به نفس مسلمانان جهان را تقویت کرده اند. این موضع گیری قاطع یک بار دیگر خود را در تبلیغات امپریالیستی علیه حق ایران برای غنی سازی اورانیوم نشان داده است. ایران اسلامی با ایستادگی در برابر این تهدیدها، در نزد اکثریت قریب به اتفاق مسلمانان و مظلومان جهان، اعتبار گسترده ای کسب می کند. انقلاب اسلامی تا زمانی که به این ویژگی های اسلام در عمل، عینیت می بخشد، قاعدتاً مردم غرب را جذب اسلام می کند. البته درباره تازه مسلمانان باید بگویم که اسلام آوردن هر یک از آنها رویدادی منحصر به فرد است و در هر کدام عناصر مختلفی نقش اصلی را برعهده داشته است. در مورد خودم، دیدن تقوا، اخلاق و حجاب شاگردان مسلمانم در دانشگاه، تأثیر زیادی داشت. اما پس از مسلمان شدن، انقلاب اسلامی نقش زیادی در پویایی ایمانم داشته است. نوشته های امام خمینی (ره) برایم بی نهایت الهام بخش بوده است. همه ی مسلمانان، به ویژه جوانان مسلمان، باید آثار اخلاقی و سیاسی امام خمینی(ره) را مطالعه کنند.

مردم ایران چگونه می توانند از انقلاب اسلامی دفاع کنند؟

برای پاسخ به این سؤال بهتر است به این حقیقت توجه کنیم که هر یک از ما مسلمانان جزئی از امت جهانی اسلام هستیم؛ اگر این نکته را در نظر نگیریم، هیچ ارزشی نداریم. ایران اسلامی، هسته ی اصلی مسلمانان جهان است، اما عکس این قضیه هم صادق است. هیچ نیرویی نباید اعتماد ما را برهم بزند. نباید اجازه دهیم آمریکا، صهیونیست ها و دیگر دشمنان اسلام میان ما اختلافات ملی، فرقه ای و قومی بیندازند. امروز بار دیگر مسلمانان سراسر دنیا باید دربرابر ظلم دریک جهت واحد حرکت کنند. تا زمانی که انقلاب اسلامی ایران خاکریز مقدم جبهه ظلم ستیزی باشد، حتی معدود ایرانیان غیرمسلمان نیز از آن حمایت خواهند کرد. اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان که مسلمان هستند، می توانند با متعهد ماندن به دین و در نظر داشتن اسلام خواهی رهبرانشان، از انقلاب دفاع کنند و همین کار را هم می کنند. همه اینها بدان معناست که دفاع و ترویج سیاست های مدافع «مستضعفین الارض» به نفع خود ایرانیان است. از اصلاحات اقتصادی به نفع جوانان و اقشار ضعیف ایران نیز نباید غفلت کرد.




موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: گوناگون
به‌تاریخ سه شنبه 85/11/24 به‌قلم احمد عبداله‌زاده مهنه
لوگوی دوستان
لوگوی دوستان
لوگوی دوستان لوگوی دوستان لوگوی دوستان
نگاه‌های دیگر



بالای صفحه



اینجا خانۀ خودتان است. کبوتر حرم